opmerkelijk

Jeff Bezos opnieuw rijkste man op aarde

©AFP

De titel van 'rijkste man ter wereld' ging maar even naar Tesla-baas Elon Musk. Na een koersdaling wordt hij opnieuw overtroefd door Jeff Bezos, die dit jaar afzwaait als CEO van de webwinkel Amazon.

Amazon-topman Jeff Bezos is weer de rijkste man op aarde, waarmee hij Tesla-baas Elon Musk van de troon stoot. Musk mocht zichzelf sinds begin januari de rijkste mens ter wereld noemen, maar moet nu de leiding afstaan door een daling van de koers van het Tesla-aandeel op Wall Street.

Het fortuin van Bezos bedraagt volgens de miljardairslijst van het persbureau Bloomberg meer dan 191 miljard dollar, omgerekend bijna 158 miljard euro. Dat is bijna een miljard dollar meer dan Musk heeft. Het aandeel Tesla daalde dinsdag met 2,4 procent, waardoor 4,6 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging. De fabrikant van elektrische auto's was sinds vorig voorjaar bezig met een opmerkelijke opmars op de beurs in New York.

2,4 procent
koersdaling
Het aandeel Tesla daalde dinsdag met 2,4 procent, waardoor 4,6 miljard dollar aan beurswaarde verloren ging.

De vraag is hoelang Bezos voor blijft lopen op Musk. Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, een rivaal van Blue Origin van Bezos, heeft bij een investeringsronde 850 miljoen dollar opgehaald. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Daarmee zou de waarde van het bedrijf van de Tesla-topman uitkomen op ongeveer 74 miljard dollar.

Bij een vorige investeringsronde in augustus werd de waarde van SpaceX op 46 miljard dollar geschat. Sommige analisten hadden erop gerekend dat de waardering toen richting 100 miljard dollar zou gaan.

Musk had voor de investeringsronde 48 procent van SpaceX in handen. Het is niet duidelijk of hij aandelen heeft verkocht. Als dat niet het geval is, zou zijn persoonlijke vermogen met zo'n 12 miljard dollar zijn toegenomen. Maar dat is niet voldoende om Bezos van de troon te stoten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud