Advertentie
Advertentie

KBC verraadt nakende lancering Apple Pay

©AFP

Volgens een tweet van KBC zal Apple Pay, de betaaldienst van Apple, deze zomer in ons land beschikbaar zijn. De bank trok later wel haar staart weer in.

‘Komt Apple Pay er binnenkort aan nu jullie bankkaarten NFC-betalingen ondersteunen?’, wilde een klant van de bank weten (NFC is een draadloze technologie die onder meer in smartphones ingebouwd wordt). Het officiële twitteraccount van KBC antwoordde op de vraag dat dit ‘inderdaad vanaf deze zomer mogelijk zal zijn’.

@anthonynani Idd, dit zal vanaf deze zomer mogelijk zijn. Fijne dag nog.— KBC Bank&Verzekering (@KBC_BE) 20 mei 2015

Vermoedelijk sprak de bank daarmee voor haar beurt, want Apple zelf heeft officieel nog niet eens bevestigd dat Apple Pay naar België komt, laat staan dat er al een lanceringstijdstip bekend is. Niet verwonderlijk dus dat KBC een klein uurtje later een ‘rechtzetting’ tweette. ‘Apple Pay is vandaag nog niet aan de orde’, heette het plots. Een woordvoerster van de bank laat weten dat er sprake was van een 'menselijke interpretatiefout' en dat het bericht 'volledig uit de lucht gegrepen is'.

Toch lijkt de tweet van KBC erop te wijzen dat Apple al met de Belgische banken rond de tafel heeft gezeten om Apple Pay in ons land beschikbaar te maken. De dienst werkt met een koppeling aan bestaande bankrekeningen of kredietkaarten. Ons land telt al heel wat verschillende methodes om te betalen met een mobiel toestel, zoals Sixdots of SEQR. En onlangs lekte via Kanaal Z uit dat ING momenteel in Leuven de nieuwe betaalddienst Payconiq uittest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud