Kmo-softwarespecialist Teamleader gaat in zee met externe IT-winkel

Teamleader-CEO Jeroen De Wit. ©rv doc

Het Gentse Teamleader, dat zich specialiseert in kmo-software, heeft een deal gesloten met de IT-verdeler Ingram Micro. Het wordt een extra verkoopkanaal bovenop de bestaande eigen verkoopteams.

Sinds begin deze maand is de software van Teamleader beschikbaar via een nieuw verkoopkanaal. Dat bevestigt CEO Jeroen De Wit aan De Tijd. 

Tot nog toe bracht Teamleader zijn software, die klantenbeheer (crm), boekhouding en planning vlotter moet doen verlopen, via eigen verkoopteams aan de man. Maar vanaf nu is de software ook beschikbaar via de online marktplaats van Ingram Micro, een wereldwijde IT-verdeler. 

IT-winkel

'We merken dat veel kmo's nog altijd terugvallen op een onafhankelijke IT-winkel voor betrouwbaar advies', licht De Wit toe. Het komt erop aan een voet tussen de deur te krijgen bij die IT-winkels. De deal met Ingram Micro valt in die optiek te lezen. 

De software van Teamleader komt nu, als eerste Europese cloudsoftware, op het online platform van Ingram Micro. 'We staan er naast wereldwijde software, zoals bijvoorbeeld de kantoorsoftware Office 365, en de antivirusprogramma's van Symantec.' 

Opschalen

Het aanboren van een nieuw verkoopkanaal komt er na een eerdere heroriëntatie van de verkoop bij Teamleader. Het Gentse groeibedrijf besloot bijna alle internationale verkoopkantoren, namelijk in Berlijn, Parijs, Milaan en Madrid, te sluiten en terug te plooien op Gent. Dat is beter 'op te schalen'. 

Het uitrollen van een indirect verkoopkanaal past in zekere zin in die strategie. 'De samenwerking met Ingram Micro kunnen we centraal aansturen en om die reden zeer gemakkelijk opschalen', legt De Wit uit. Hij acht het mogelijk dat er nog andere distributieakkoorden komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud