Lieven Danneels nieuwe voorzitter iMinds

©rv

De West-Vlaamse ondernemer Lieven Danneels is de nieuwe voorzitter van het Vlaams digitaal onderzoekscentrum iMinds. De CEO van het Izegemse technologiebedrijf Televic volgt er Bart Becks op.

Danneels is geen onbekende voor iMinds. Hij is al lid van de raad van bestuur sinds 2007 en was vicevoorzitter sinds 2010. Als CEO van het Izegemse technologiebedrijf Televic staat Danneels aan het hoofd van een bedrijf met 400 werknemers.

Televic ontwikkelt communicatiesystemen voor nichemarkten, bijvoorbeeld verplegeroproepsystemen om thuiszorg van op afstand mogelijk te maken, passagiersinfosystemen voor spoorwegen en software en hardware voor conferentiegesprekken en taallabo's. De groep heeft buitenlandse productievestigingen in onder meer India, Bulgarije en China. Sinds 2012 is burgelijk ingenieur ook voorzitter van VOKA West-Vlaanderen.

iMinds was vorige maand onthoofd toen op korte tijd zowel voorzitter Bart Becks als CEO Wim De Waele hun vertrek aankondigden. Becks startte samen met Jan Vorstermans (ex-Telenet) en Brendon Grunewals (Moovly) een durfkapitaalfonds VenturWise. De Waele zet samen met serie-ondernemer Jurgen Ingels zijn schouders onder Eggsplore, een nieuwe ecosysteem voor fintech-bedrijven.

Tot er een nieuwe gedelegeerd bestuurder is gevonden zal de huidige operationele directeur, Danny Goderis, de taak van waarnemend CEO op zich nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud