LinkedIn-topman zet stap opzij

LinkedIn krijgt een nieuwe CEO. ©AFP

Jeff Weiner neemt op 1 juni afscheid als CEO van de zakelijke netwerksite LinkedIn.

Dat maakte het bedrijf, dat eigendom is van Microsoft, bekend. Weiner zal dan elf jaar aan het hoofd van het bedrijf gestaan hebben. Productbaas Ryan Roslansky volgt hem op als CEO, Weiner schuift door naar de positie van uitvoerend voorzitter. 

Het is de eerste grote managementwissel sinds het bedrijf in 2016 in handen viel van Microsoft. Het technologiebedrijf telde toen 26,2 miljard dollar neer voor de site die in 2002 werd opgericht door Reid Hoffman, later een van de eerste investeerders in Facebook. 

Microsoft

LinkedIn kende sinds 2016 een snelle groei onder de vleugels van Microsoft. Ten tijde van de overname telde het zakelijke sociale netwerk 400 miljoen gebruikers, vandaag zijn dat er al 675 miljoen. 

Microsoft geeft maar weinig cijfers vrij over zijn dochteronderneming. Bij de resultaten over het voorbije kwartaal groeide de omzet uit LinkedIn met 24 procent, maakte Microsoft vorige week bekend. Absolute cijfers geeft het niet. Het aantal sessies van LinkedIn-gebruikers groeide met een kwart.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud