Maaltijdplatform Flavr trekt stekker eruit

Deliveroo speelt slimmer in op de vraag naar gebruiksgemak, erkent Flavr. ©rv

Het online platform, dat hobbychefs een groter publiek wou geven, raakte nooit echt van de grond en stopt er mee op 9 mei.

Dat maken oprichters Alexander Van Laer en Moos Tits bekend in een bericht op de blogsite Medium.

Flavr was een digitaal platform waarop hobbykoks huisbereide maaltijden konden delen met anderen. Geïnteresseerden moesten op voorhand reserveren en de maaltijd zelf gaan afhalen. Naar eigen zeggen liet Flavr de afgelopen twee jaar zo 5.000 thuischefs koken voor 20.000 geïnteresseerden. 

Bereik

De oprichters erkennen nu dat ze toch niet voldoende mensen bereikten. Ze moesten dan ook zowel chefs als klanten warm maken voor hun dienst. Dat tweezijdige karakter maakte het niet evident om het platform van de grond te krijgen. 

Ook de maaltijd zelf afhalen bleek voor velen een obstakel. 'Mensen willen steeds maar meer gebruiksgemak. Een maaltijd op voorhand reserveren en ze zelf gaan afhalen, staat daar haaks op', aldus Van Laer. Maaltijdbezorgdiensten zoals Deliveroo spelen daar beter op in. 

Rendabel

Er was nog wel vraag naar maaltijden, maar simpelweg te weinig om de dienst rendabel te houden, zegt Flavr. 'Daarvoor zouden we enkele duizenden maaltijden per week moeten verkopen', klinkt het. Tot 9 mei kan je nog maaltijden bestellen, daarna is het onherroepelijk gedaan. 

Van Laer en Moos begonnen eind vorig jaar al een nieuw project. De twee werkten de autodeeldienst Poppy uit voor de beursgenoteerde holding D'Ieteren. Via de Poppy-app kunnen mensen in Antwerpen overal in de stad een auto ontlenen en die ergens anders in de stad weer achterlaten. 

Flavr groeide uit de Accenture Innovation Challenge, een interne bedrijfswedstrijd bij de consultant waar Van Laer en Moos toen werkten. Flavr haalde daarna geld op in twee schijven. Eerst kreeg het platform 200.000 euro van onder meer Stefan Tournoy, oprichter van webwinkel Vente Exclusive, en daarna nog eens 450.000 euro van onder meer durfkapitaalfonds Volta Ventures.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud