Advertentie

Materialise in de spotlights op Wall Street

De HP Jet Fusion 3D Printer weegt 730 kilogram en zal minstens 120.000 euro kosten. ©HP

Een 3D-printer van HP gebruikt software van de Leuvense pionier. Het aandeel krijgt op de Nasdaq een boost van ruim 13 procent.

'If you can't beat them, join them,' moeten de Leuvenaars van Materialise gedacht hebben. 2016 kondigde zich aan als een moeilijk jaar met de  intrede van printreus HP in de markt van 3D-printing. Woensdagochtend kwam HP met de aankondiging dat het zijn eerste 3D-printer lanceert. Geheel onbescheiden luidt het dat het nieuwe hebbeding 'snelheid, kwaliteit en kosten combineert zoals nooit tevoren'.

©HP

De software die computerprogramma's koppelt met het nieuwe hebbeding, de HP Jet Fusion 3D Printer, werd ontwikkeld door Materialise. Minstens een van de toestellen, iets kleiner dan een Smart-auto en met een gewicht van 730 kilogram, komt ook bij Materialise in Leuven te staan. 'HP wil blijven samenwerken met voorlopers zoals Materialise om 3D-printen sneller en goedkoper te maken,' liet afdelingsvoorzitter Stephen Nigro van HP optekenen. In december van 2016 worden de toestellen ook verscheept naar niet-partners. Daar hangt een prijskaartje van minstens 120.000 euro aan vast.

Hype

Het aandeel kon wel een opkikker gebruiken. Het bedrijf trok in juni 2014 naar de Amerikaanse beurs Nasdaq aan een introductieprijs van 12 dollar. Sindsdien is de hype rond revolutionaire technologieën (en rond beursintroducties) gaan liggen, met duidelijke gevolgen voor de beurskoers. Op 11 maart bereikte Materialise de bodem van 5,38 euro. Met de sprong van woensdag inbegrepen herstelde de koers al met ruim 51 procent sindsdien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud