McAfee maakt comeback op Wall Street

De succesvolle beursintroductie van Snowflake lokt ook andere softwarebedrijven naar Wall Street. ©REUTERS

Bijna tien jaar na de geflopte aankoop door Intel casht huidig eigenaar TPG op de beleggershonger naar tech.

In het spoor van de dataspecialist Snowflake  - die sinds de beursgang twee weken geleden zijn beurskoers zag verdubbelen - trappelen nog bedrijven om te cashen op de beleggershonger naar 'coronavrije' technologie.

Een aanmelding bij beurswaakhond SEC leert dat de computerbeveiliger McAfee aan een comeback werkt. 

McAfee verdween in 2011 van de koerstabellen op Wall Street. Intel telde een forse 7,7 miljard dollar neer voor de Californische streekgenoot, denkende dat klanten zaten te wachten op meer beveiligingsfeatures in zijn microchips. Die redenering hield geen stand. Integendeel: het op de consumentenmarkt gerichte McAfee vloekte met de bedrijfscultuur van Intel.

Het huwelijk was dus nooit een succes. Intel verkocht de controle vijf jaar later aan de private-equityreus TPG. Die ruikt in de huidige IPO-boom zijn kans om te verkopen. Een kaskoe is de beveiliger niet: over het halfjaar tot eind juni boekte McAfee volgens de SEC-melding 31 miljoen nettowinst op een omzet van 1,4 miljard dollar. Over het boekjaar 2019 dook McAfee op 2,6 miljard omzet zelfs 236 miljoen in het rood.

Cijfers die niet meteen doen vermoeden dat het beleggersenthousiasme van Snowflake-niveau zal zijn.

Palantir

Dat is mogelijk wel het geval voor een andere dataspecialist: Palantir. Die tot voor kort erg discrete, zeg maar geheimzinnige, datacruncher spreekt met klanten als CIA sterk tot de verbeelding. Volgens The Wall Street Journal kan Palantir bij het beursdebuut woensdag een waardering van 22 miljard dollar opgeplakt krijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud