Melexis-CEO: 'Het dieptepunt ligt achter ons'

Françoise Chombar, de CEO van Melexis. ©belga

De specialist in chips voor de autosector Melexis presteerde in volle pandemie beter dan gevreesd en gunt de aandeelhouders na een korte onderbreking weer een dividend.

Een relatieve meevaller. Zo kunnen we het kwartaalrapport van Melexis het best omschrijven. De omzet kromp deze lente tegenover het eerste kwartaal weliswaar 27 procent naar 100 miljoen euro, maar dat is minder dan de kwartaal-op-kwartaaldaling met 35 procent die analisten vreesden. 

Het gevolg is dat ook de winstgevendheid beter dan verhoopt standhield. De bedrijfswinst halveerde ruim van 24 naar 10 miljoen euro, maar de analistenconsensus rekende slechts op een minieme 2 miljoen winst.

We bevestigen dat het tweede kwartaal het dieptepunt betekende en kijken nu uit naar het herstel.
Françoise Chombar
CEO Melexis

CEO Françoise Chombar durft niet alleen weer vooruitblikken, ze is ook vrij optimistisch over het lopend kwartaal met de prognose voor een sequentiële omzetgroei van 10 procent. 

'We bevestigen dat het tweede kwartaal het dieptepunt betekende en kijken nu uit naar het herstel', zegt Chombar. Wel houdt ze nog een slag om de arm: de prognose gaat ervan uit dat 'de tweede golf van Covid-19 niet dezelfde financiële impact zal hebben als in het tweede kwartaal'.

Chombar verklaart niet alleen dat de bodem achter ons ligt, maar ze voegt ook de daad bij het woord: in april schrapte ze nog het slotdividend over 2019 in volle pandemie, nu hervat Melexis de uitkering. Beleggers ontvangen in oktober een interim-dividend van 1,30 euro bruto over het boekjaar 2020. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud