'Musk is rijker dan Buffett'

©AFP

De steile opmars van het aandeel van de elektrischewagenproducent Tesla duwt het vermogen van zijn topman Elon Musk boven dan dat van meesterbelegger Warren Buffett.

Elon Musk, de CEO van zowel de elektrischewagenproducent Tesla als het private ruimtevaartbedrijf SpaceX, is de zevende rijkste man op deze planeet. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index van het gelijknamige financiële persagentschap. De serieondernemer zag zijn vermogen vrijdag met 6 miljard dollar aandikken naar meer dan 70 miljard dollar.

Daarmee laat hij onder meer Warren Buffett, meesterbelegger via zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway, achter zich. Die heeft een vermogen van 69,2 miljard dollar, en doneerde onlangs 2,9 miljard dollar aan liefdadigheid. Helemaal bovenaan in de lijst prijkt nog altijd Jeff Bezos, CEO van het e-commerceplatform Amazon, die zelfs na de scheiding met zijn ex MacKenzie Bezos op een vermogen van 189 miljard dollar kan rekenen.

6 miljard
Vermogenswinst op 1 dag
De koerssprong van Tesla op vrijdag maakte Musk in één dag 6 miljard dollar rijker.

De opmars van Musk in de lijst is deels te danken aan de explosie van het Tesla-aandeel dit jaar, en de voorbije week in het bijzonder. De koers ging er sinds begin dit jaar al met 269 procent op vooruit. Het aandeel ging nog eens in overdrive nadat Tesla begin juli had bekendgemaakt flink meer auto's te hebben afgeleverd in het voorbije kwartaal (90.650) dan analisten (72.000) hadden verwacht.

Vrijdag won het aandeel nog eens meer dan tien procent. Tesla heeft nu een marktwaarde van 286 miljard dollar. Het is daarmee de duurst gewaardeerde autoproducent wereldwijd, meer nog dan het Japanse Toyota. Het is nu uitkijken naar 22 juli, wanneer Tesla zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal bekendmaakt.

Musk bezit ongeveer een vijfde van de aandelen van Tesla, wat een groot deel van zijn vermogen bepaalt. Zijn meerderheidsaandeel in SpaceX zou goed zijn voor 15 miljard dollar aan vermogen, stipt Bloomberg aan. Eerder lieten ook andere tech-ondernemers, zoals Sergey Brin, een van de oprichters van Google, Buffett achter zich. Brin moet nu wel Musk laten voorgaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud