Nationale Bank geeft financiële app Kestens groen licht

Davy Kestens werkt aan een nieuwe app. ©Debby Termonia

Spencer, de app rond budgetbeheer die techondernemer Davy Kestens voorbereidt, heeft van de Nationale Bank een vergunning gekregen.

Het nieuwe project van Davy Kestens, die tussen 2011 en 2018 de sociale klantendienst Sparkcentral uitbouwde in Silicon Valley, krijgt vaart. 

Spencer wordt een financiële app waarmee transacties vanop verschillende rekeningen kunnen beheerd en geoptimaliseerd worden. Om dat te kunnen had Spencer een vergunning als 'betaalinstelling' nodig van de Nationale Bank. 

Nationale Bank

Die heeft het nu op zak, blijkt uit de lijst met betaalinstellingen van de Nationale Bank. Op 9 juli gaf de Nationale Bank een vergunning als betaalinstelling aan BammBamm, de vennootschap achter Spencer die Kestens eerder dit jaar oprichtte. 

Spencer vroeg specifiek aan om informatie over rekeningen te kunnen laten zien en betalingen te initiëren. Over hoe de apps precies werkt, is nog niet veel geweten. Volgens de site zullen gebruikers proactief kunnen sparen voor een reis, hun uitgeefgedrag kunnen vergelijken met anderen of automatische betalingen kunnen plannen. 

De recente Europese richtlijn voor betaaldiensten PSD2 maakt het mogelijk dat technologiespelers alles-in-eenapps bouwen op basis van de verschillende rekeningen van de klant, die wel toestemming moet geven. Kestens gaf eerder al aan dat Spencer vermoedelijk dit najaar wordt gelanceerd. 

Uber

Kestens heeft al enkele opmerkelijke investeerders die de lancering van Spencer mee zullen ondersteunen. Het gaat om Dries Buytaert, bedenker van de opensource-sitebouwer Drupal, en Jeff Miller, een manager bij de mobiliteitsgigant Uber. 

De keuze voor de naam 'Spencer' is opmerkelijk, want Spencer is al een gekend Belgisch technologieproduct. Het Antwerpse November Five bouwde met 'Spencer' een tool om de hr-operaties binnen grote bedrijf beter te managen. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect