'Mithra-baas tikte Nethys-filiaal zonder aanbesteding op de kop'

François Fornieri. ©Photo News

François Fornieri kocht de Luikse netwerkintegrator Win, onderdeel van Nethys, zonder aanbesteding. Telenet had nochtans ook interesse.

Het Luikse Nethys verkocht zijn telecom- en ICT-filiaal Win aan François Fornieri, de CEO van het farmabedrijf Mithra. Het deed dat zonder concurrentieaanbesteding en aan een prijs die door de markt als extreem laag wordt beschouwd. Dat claimt de Franstalige krant Le Soir. Dat terwijl er volgens Le Soir twee andere gegadigden waren: Telenet en het Luikse NRB.

Nethys deed Win op 21 mei, dezelfde dag als het de telecomprovider VOO verkocht, van de hand. De koper was Ardentia Tech. Dat bedrijf is onlangs opgericht door Fornieri, die ook in de raad van bestuur van Nethys zetelt. Stephane Moreau, gevallen PS-kopstuk en Nethys-topman, is medeoprichter van Ardentia Tech. 

Telenet

De prijs die Le Soir noemt, is 8 à 10 miljoen euro. Dat zou extreem laag zijn. Win boekte vorig jaar bijna 46 miljoen euro omzet en behaalde daar een brutobedrijfswinst van 3,3 miljoen euro op. Het bedrijf stelt 99 mensen te werk en bezit ook twee datacenters: het 'Wallonie Data Center' en 'Phenix Data Center'. 

Telenet geeft niet veel commentaar over het dossier. Het geeft aan dat het geïnteresseerd was in de aankoop van alle activiteiten van Win, maar niet betrokken werd in de gesprekken. Telenet greep ook al naast het Nethys-filiaal VOO. In de NRB-entourage klinkt dat het zijn interesse liet blijken in Win, en dat het Win waardeerde op 25 à 30 miljoen euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud