Advertentie

Nieuwe pr-nachtmerrie voor Samsung: lancering vouwtelefoon uitgesteld

Na problemen met toestellen van reviewers komt er deze week geen commerciĆ«le release. ©Bloomberg

De vouwtelefoon Galaxy Fold gaat vrijdag niet in verkoop in de VS. Samsung stelt de lancering uit naar een nog te bepalen datum. Het is een blamage voor de Zuid-Koreaanse fabrikant.

De lancering van de Samsung Galaxy Fold dreigt voor de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant en wereldwijd marktleider uit te draaien op een pr-nachtmerrie. De vouwtelefoon, die opengeklapt op een tablet lijkt, moest deze week vrijdag in de Verenigde Staten officieel in verkoop gaan. De telefoon heeft een prijskaartje van 1.980 dollar.

Maar Samsung moet de lancering noodgedwongen afgeblazen. Dat bevestigde het bedrijf nadat de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal eerder gewag had gemaakt van uitstel. Samsung gaat pas in de komende weken een nieuwe releasedatum communiceren. De Belgische releasedatum, vastgelegd op 3 mei, komt meteen ook te vervallen.

Testtoestellen

De Zuid-Koreanen geven zichzelf zo de tijd om de problemen met het toestel aan te pakken. Verschillende recensenten van de grote Amerikaanse technologiesites signaleerden vorige week problemen met hun testtoestellen.

Een van de kopzorgen gaat om een beschermende folie boven op het scherm. Recensenten dachten dat de folie te verwijderen was, zoals bij normale smartphones, maar ditmaal bleek het beschermlaagje essentieel voor de werking van het toestel. Samsung gaat duidelijker communiceren naar klanten dat de folie niet verwijderd mag worden.

Maar er waren ook meldingen van recensenten dat het scherm al na twee dagen brak of dat een van de schermen, van elkaar gescheiden door een kleine naad, tiltsloeg. Samsung onderwerpt die problemen nu aan een onderzoek. Door zichzelf geen nieuwe deadline op te leggen, heeft het tijd om die problemen aan te pakken.

Stagnatie

Smartphonefabrikanten zoeken naar manieren om de verkoop van smartphones weer aan te zwengelen. Die stagneert na jaren van groei. De introductie van een vouwtelefoon is een mogelijke piste. Naast Samsung heeft ook Huawei, 's werelds nummer twee, er al een aangekondigd. Er is ook een generatie smartphones op komst die compatibel is met het supersnel mobiel internet 5G.

Voor Samsung dreigt met de Fold de tweede pr-ramp in enkele jaren tijd. In 2016 moest het bedrijf de verkoop van de Galaxy Note 7 stopzetten, omdat de batterij vuur kon vatten.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud