Advertentie
Advertentie

Nieuwe tik voor Facebook op Wall Street na aankondiging onderzoek

©REUTERS

Het aandeel van Facebook daalt nog maar eens naar aanleiding van het nieuws over Cambridge Analytica.

Nadat de Amerikaanse kartelwaakhond de Federal Trade Commission aankondigde dat het onderzoek zal voeren naar hoe Facebook met data en privacy omspringt, daalt het aandeel van Facebook met 6 procent. Het aandeel kelderde sinds het uitbreken van het schandaal rond datamisbruik door Cambridge Analytica met meer dan 20 procent tegenover de hoogste piek van de voorbije 52 weken. Op 1 februari bedroeg de koers nog 193 dollar.

'De FTC neemt de recente nieuwsberichten over de praktijken bij Facebook zeer serieus. Daarom bevestigen we vandaag dat er een niet-openbaar onderzoek zijn geopend', klinkt het in een mededeling.

Het nieuws komt er nadat aan het licht kwam dat het databedrijf Cambridge Analytica onder valse voorwendselen op het sociaal netwerk de data van 50 miljoen Amerikanen had verzameld en ze vervolgens had ingezet om de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 te beïnvloeden. In de dagen nadien daalde het vertrouwen in Facebook en dreigden zowel adverteerders als gebruikers om zich terug te trekken van het platform.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud