Nokia wil weer van smartwatchdivisie af

Nokia bracht onlangs nog de activiteitentracker Steel HR uit. ©Nokia

Nokia onderhandelt over de verkoop van de Health-divisie met de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf. Het Finse bedrijf wil zich meer richten op draadloze netwerkapparatuur en minder op consumentenelektronica.

Nokia wil haar 'digital health business', de divisie die onder andere smartwatches en slaaptrackers maakt, verkopen. De Finse netwerkenbouwer maakt woensdag bekend dat het in exclusieve onderhandelingen zit met Eric Carreel, de medeoprichter en voormalige voorzitter van Withings. In 2016 kocht Nokia de Franse start-up Withings voor 170 miljoen euro, waarna het opging in de gezondheidsdivisie van Nokia.

Slimme weegschalen

Withings was de producent van allerlei innovatieve gezondheidsaccessoires zoals slimme weegschalen en bloeddrukmeters en maakte snel naam in de wereld van het internet of things. Na de overname door Nokia werd het assortiment uitgebreid met nog meer wearables. Het nieuwste slimme accessoire in het assortiment was de Nokia Steel HR, een klassiek horloge geüpgraded met verschillende technologische snufjes.

Draadloze netwerkapparatuur

Nokia wou met de overname van het Franse paradepaardje de eerste stappen in de markt van smartwatches en slaaptrackers zetten, maar een jaar later besloot Nokia om alweer 141 miljoen euro af te schrijven op het onderdeel. Nokia kan namelijk niet voldoen aan de groeiverwachtingen en wil daarom nu van koers veranderen. Eerder dit jaar maakte het bedrijf al bekend zich minder te willen toeleggen op consumentenelektronica en meer op draadloze netwerkapparatuur. De verkoop van de smartwatchdivisie past in die strategie.

Het Finse concern verwacht de deal te sluiten in het tweede kwartaal van dit jaar, maar wil verder geen verdere details vrijgeven over de overnameprijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud