Onrust bij Agfa mondt uit in staking

De vestiging van Agfa in Mortsel - foto Belga ©BELGA

De ontevredenheid bij het personeel van Agfa-Gevaert over de nieuwe saneringsplannen van de directie, is uitgemond in een staking. Vakbond LBC-NVK maakt melding van stakersposten aan de vestigingen van Mortsel en Westerlo.

Dinsdag nog werd duidelijk dat Agfa-Gevaert een hondertal banen wil schrappen, waarvan 16 in ons land. Dat schoot bij vele personeelsleden in het verkeerde keelgat.

Vakbondssecretaris Koen De Kinder van bediendenvakbond LBC-NVK liet meteen optekenen dat hij er niet over te spreken was dat er niet werd geraakt aan het management. Hij sloot donderdag niet uit dat er acties zouden volgen.

En die zijn er dus nu. Volgens de socialistische vakbondssecretaris Bruno Verlaeckt (ABVV, AlgemeneCentrale) zijn de arbeiders beginnen staken omdat de directie geen toegevingen deed op een eerder verworpen ontwerp van cao

Er zijn stakingsposten opgericht aan de vestigingen in Mortsel en Westerlo en de productie ligt stil. Volgens een woordvoerder van de directie is de toegang tot het bedrijf niet volledig belemmerd en kunnen bedienden en kaderleden doorwerken. De christelijke bediendenbond roept de bediendenbond op solidair te zijn, maar had er nog geen zicht op in hoeverre daaraan gehoor wordt gegeven.

Maandag is er een eerder geplande verzoeningspoging op vraag van de sociale bemiddelaar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud