Panasonic schrapt 5.000 banen

De Japanse elektronicagigant Panasonic gaat de komende drie jaar 5.000 banen schrappen in zijn uitrustingsactiviteiten voor de autosector en de industrie. De aankondiging maakt deel uit van een uitgebreide herstructurering om opnieuw winstgevend te worden.

De betrokken afdeling, waar 110.000 mensen werken, produceert onder andere gps-toestellen voor auto's, batterijen en elektronische componenten als printplaatjes en halfgeleiders.

Een woordvoerder verduidelijkt dat het de bedoeling is het personeelsbestand tegen maart 2016 te herleiden tot 105.000 of 106.000. Het is nog niet duidelijk waar de banen zullen verdwijnen of op welke manier dat zal gebeuren.

De groep Panasonic zit sinds de internationale financiële crisis in een drastische herstructurering. De voorbije twee jaar werd het totale personeelsbestand al met een vijfde verminderd, van 366.900 naar 293.742 werknemers. Panasonic verkocht bijvoorbeeld activiteiten en verving werknemers die met pensioen gingen, niet.

De laatste twee boekjaren leed de groep telkens een nettoverlies van meer dan 7 miljard euro. Ze hoopt dit jaar opnieuw winstgevend te zijn, mede geholpen door meer voordelige wisselkoersen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud