Advertentie
Advertentie

Philips boekt bijna drie keer meer winst

Frans van Houten, de CEO van Philips, samen met (toen nog) koningin Beatrix bij de opening van het nieuwe Philips Museum in april - Foto ANP ©ANP

Philips heeft in het derde kwartaal dankzij kostenbesparingen bijna drie keer meer nettowinst geboekt dan een jaar eerder. Topman Frans van Houten heeft het over ‘opnieuw een solide kwartaal’. Het Nederlandse elektronicaconcern start een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro.

De Philips-groep boekte in de periode juli-september een 3 procent lagere omzet van 5,82 miljard euro. De daling is te wijten aan ongunstige wisselkoerseffecten. Op vergelijkbare basis was er 3 procent groei. De tak Healthcare zag de vergelijkbare omzet stabiliseren, Consumer Lifestyle boekte 9 procent groei en Lighting 3 procent. In deze laatste divisie nam de verkoop van producten met LED-lampen liefst 33 procent toe.

Dankzij verdere besparingen, in het kader van het Accelerate!-programma, kwam de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebita) een derde hoger uit op 562 miljoen euro. De ebita-marge verbeterde van 6,3 tot 10 procent.

Netto houdt Philips 281 miljoen euro winst over, bijna drie keer meer dan een jaar eerder (105 miljoen euro) en ook gevoelig meer dan analisten hadden verwacht.

Philips blijft vasthouden aan zijn financiële doelstellingen voor dit jaar. Het concern waarschuwt echter dat ‘tegenwind in de wereldeconomie’ de verkoop in de komende kwartaal naar verwachting zal blijven treffen.

Philips heeft voor de aandeelhouders ook nog een leuke verrassing in petto: een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro dat de komende 2-3 jaar zal worden uitgevoerd. Het is de bedoeling de ingekochte aandelen achteraf te vernietigen. Het programma start vandaag al.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud