Samsonite pakt nu ook iPhones in

De iPhone-hoesjes van Speck zijn nu onderdeel van de kofferfabrikant Samsonite ©Samsonite

De bekende kofferfabrikant Samsonite heeft het Amerikaanse bedrijf Speck Products overgenomen, een fabrikant van hoesjes voor elektronische toestellen zoals de iPhone.

Samsonite betaalt 85 miljoen dollar in contanten voor het bedrijf. De overname laat ons toe om de merkenportefeuille uit te breiden buiten de klassieke bagageproducten, aldus een persbericht.

Het is de eerste keer dat Samsonite een overname doet buiten zijn traditionele business. Toch heeft topman Tim Parker het over een ‘complementaire’ activiteit. Het bedrijf rekent erop dat het zijn sterke merknaam ook aan het werk kan zetten in de snelgroeiende markt voor mobiele apparaten, die de komende jaren nog een wereldwijde verkoopgroei gaan kennen van rond de 15 procent per jaar. ‘Aangezien veel consumenten verschillende hoesjes kopen voor elk toestel dat ze bezitten, bestaat er een enorm groeipotentieel’, aldus Parker.

Het Californische Speck werd in 2001 opgericht en is één van de bekendste makers van hoesjes in de VS. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 104,8 miljoen dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud