Saskia Van Uffelen aan de slag bij IT-groep Gfi

Saskia Van Uffelen. ©Frank Toussaint

De bekende manager Saskia Van Uffelen begint maandag als topvrouw van de Benelux-divisie van de Franse IT-groep Gfi, die in ons land Realdolmen overnam.

Van Uffelen was tot begin dit jaar CEO van de Belgische poot van de Zweedse netwerkbeheerder Ericsson, een job die ze vijf jaar heeft uitgeoefend. Het was de voorbije maanden niet duidelijk wat ze zou doen, maar die duidelijkheid is er nu wel.

Haar aanstelling bij de Franse beursgenoteerde groep Gfi blijkt uit een interne mededeling van CEO Vincent Rouaix die De Tijd kon inkijken. Ze wordt als 'Corporate VP' verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Benelux-regio. Daar moet ze de groei van het bedrijf versnellen.

Overnames

Gfi boekte in 2018 een omzet van 491 miljoen euro. De groep kende een forse groei van 70 procent als gevolg van verschillende overnames, vooral van de Belgische groep Realdolmen, die 284 miljoen omzet en ruim 1.200 werknemers aanbracht. Ons land is sindsdien een belangrijk zwaartepunt van het Franse concern, naast de Franse thuismarkt die het grootste deel van de omzet levert.

Saskia Van Uffelen is een bekende naam in de Belgische IT-scene. Ze werkte de voorbije 25 jaar voor verschillende bekende techbedrijven, waaronder Xerox, Compaq, HP en Bull. Van Uffelen wierp zich de voorbije jaren ook op als een voorvechter voor meer vrouwen in leidinggevende functies. Als 'digital champion' ijvert ze onder meer voor een modernisering van het onderwijs en het emanciperen van achtergestelde groepen met behulp van technologie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud