Sharp schrapt 5.000 banen

Televisieschermen van Sharp.

De Japanse elektronicagroep Sharp gaat wereldwijd 5.000 jobs schrappen. Het is de eerste keer sinds 1950 dat Sharp moet ingrijpen en fors moet besparen, omdat de resultaten achterblijven.

Sharp was aanvankelijk van plan alleen in Japan 3.000 werknemers te ontslaan, maar heeft uiteindelijk beslist om wereldwijd 5.000 jobs te schrappen, omdat er ernstig moet worden bespaard.

De Japanse elektronicareus telt 57.000 werknemers. Ook zullen de kaderleden 20 à 50 procent van hun loon moeten inleveren. Ook hier was aanvankelijk maar sprake van 10 à 30 procent.

De Japanse media pakten deze morgen uit met het nieuws, maar Sharp heeft nog niets willen bevestigen. De groep houdt later op de dag een persconferentie.

Sharp afficheerde in zijn laatste boekjaar, dat werd afgesloten einde maart, een verlies van 376,1 miljard yen (3,76 miljard euro). Sharp lijdt onder de hevige concurrentie, vooral op de tv-markt en de LCD-schermen.

Sharp ondertekende onlangs een samenwerking met Hon Hai, een bedrijf uit Taïwan beter bekend onder de commerciële naam Foxconn. Hon Hai nam een participatie van 10 procent. De financiële inbreng moet Sharp een nieuwe elan geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud