Showpad ontslaat tiende van personeel

Showpd-CEO Pieterjan Bouten. ©jonas lampens

Door de 'globale economische krimp' moet het Belgische softwarebedrijf Showpad, gespecialiseerd in de digitale ondersteuning van verkoopteams, saneren.

De uitbraak van het coronavirus en de wereldwijde maatregelen laten zich voelen bij de Belgische groeibedrijven. Showpad kondigt dinsdagmiddag aan dat het 52 van zijn 470 werknemers aan de deur moet zetten. 

In een kort statement wijst CEO Pieterjan Bouten naar de wereldwijde economische krimp door de coronacrisis. Die zal zwaar wegen op de groeiprognoses voor Showpad de komende kwartalen. 

'We nemen als groeibedrijf altijd heel wat mensen aan in anticipatie van komende groei', zegt Bouten. Ook op de vertraging van de groei is een reactie nodig, klinkt het. Ontslagen zijn volgens Bouten onvermijdelijk, omdat het bedrijf slechts beperkt gebruik kan maken van de overheidsmaatregelen. 

Showpad laat vooral verkoopmedewerkers gaan in de acht kantoren (Portland, San Francisco, Chicago, Londen, Gent, Brussel, München, Wroclaw). Alle kantoren blijven wel open. 

De ontslagen vallen voor het merendeel in het buitenland. In het Belgische hoofdkantoor in Gent en het kantoor in Brussel staan 14 jobs (van de 200 in ons land) op de tocht. Showpad draait een jaarlijks recurrente omzet van 60 miljoen euro, en heeft wereldwijd 1.200 klanten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud