Showpad: 'Taxshift betekent tien extra vacatures'

Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten ©Diego Franssens

De snel groeiende Gentse technologiestart-up Showpad heeft momenteel 50 vacatures openstaan, waarvan 30 voor België. 'Door de taxshift kunnen we in België tien mensen extra aanwerven', zegt CEO Pieterjan Bouten.

Dat Showpad een snelle groeier is, is geen geheim. Nog geen jaar geleden haalde het Gentse bedrijf 8,5 miljoen dollar op om zijn internationale expansie op te voeren. Toen klonk het al dat Showpad flink wilde aanwerven. In België alleen zocht Showpad zo'n 15 nieuwe profielen.

Maar in een tweet kondigt co-CEO Pieterjan Bouten dat hij de rekruteringen nog wat opdrijft. Tegen eind dit jaar zoekt Showpad meer dan 50 softwareontwikkelaars, ingenieurs en verkoopmensen, van wie 30 in België, tien in het Verenigd Koninkrijk en 20 in de vestiging in San Francisco. Reden? De tweede taxshift die de regering vorige week aankondigde.

 

The @showpad answer to Belgian #taxshift We want to hire +50 people before the end of the year. Apply now! http://t.co/TyzRaUmS2O #BeTech— Pieterjan Bouten (@pieterjan) July 28, 2015

 

De taxshift maakt het voor bedrijven goedkoper om werknemers aan te werven. Daarnaast nam minister voor Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) een rist maatregelen die starters moeten helpen. Het gaat onder meer om een ta shelter voor investeerders in start-ups en lagere loonlasten voor startende bedrijven.

'We gingen die aanwervingen op termijn sowieso doen', verduidelijkt Bouten. 'Maar het vooruitzicht op de maatregelen van de regering versnelt de beslissing. En maakt dat we in onze vestiging in Gent tien mensen extra kunnen aannemen dan we eerder voorzagen.'

Showpad werd opgericht in 2011 door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere (beiden co-CEO) en Peter Minne (CTO).

Het Gentse bedrijf heeft een salesacceleratieplatform ontwikkeld om de productiviteit van verkoopteams te verhogen en marketingafdelingen relevante data te verstrekken over het verkoopproces. De Showpad-applicatie maakt van elk toestel - tablet, smartphone en pc - een krachtige verkoop- en presentatietool.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud