Sitebeheerder Combell neemt Antwerpse sectorgenoot over

Combell heeft er net een wissel in het aandeelhouderschap op zitten. ©Brecht Van Maele

Combell, het bedrijf van Jonas Dhaenens gespecialiseerd in het hosten van websites, doet opnieuw een overname, ditmaal in eigen land. Het voegt het Antwerpse Nucleus toe.

Ook in 2019 blijft Jonas Dhaenens, de sterke man achter het webhostingbedrijf Combell, op overnamepad. 

Combell neemt zijn Antwerpse sectorgenoot Nucleus over. Dat bedrijf telt 35 medewerkers en heeft meer dan 1.500 servers onder zijn beheer. Met de overname verstevigt Combell zijn marktleiderpositie in België. De afgelopen jaren zette Combell al de turbo op de groei, met zeventien overnames. De groep bedient bijna 800.000 klanten in België, Nederland, Denemarken, Zweden en Zwitserland. 

Beide bedrijven geven geen financiële cijfers vrij over de deal. In de laatst beschikbare jaarrekening van Nucleus, die van 2017, is geen omzetcijfer beschikbaar. Het bedrijf boekte in 2017 wel een licht brutobedrijfsverlies. De merknaam Nucleus verdwijnt nog dit jaar en gaat op in Combell. 

HG Capital

De nieuwe overname komt er vlak na een wissel in het aandeelhouderschap bij de Combell Group. Investeringsfonds Waterland, dat midden 2014 toetrad, koos eind vorig jaar voor de exit. Dat was een lucratieve exit: sinds de instap vertienvoudigden de resultaten van Combell. De groep is goed voor 100 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst van een kleine 50 miljoen. 

Vlak voor de kerstvakantie verving HG Capital Waterland als aandeelhouder naast Dhaenens, medestichter Frederik Poelman en de rest van het management. Volgens informatie van De Tijd waardeerde de deal Combell op 700 miljoen euro of zo'n 14 keer de brutobedrijfswinst. Bij de instap liet Dhaenens verstaan dat hij selectief wilde blijven groeien via overnames. 

Combell maakte tot begin vorig jaar deel uit van de Intelligent-groep. Die werd vorig jaar in tweeën gesplitst. Combell focust op oplossingen voor kmo's en zelfstandigen, terwijl Sentia op de grotere bedrijven mikt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect