Advertentie

Skype vertaalt uw videogesprek

Skype biedt voortaan live vertalingen aan van uw (video)chatsessies. ©IMAGEGLOBE

De videochatsite Skype heeft een vertaalfunctie gelanceerd die moet toelaten om te chatten met een gesprekspartner die een andere taal spreekt. Voorlopig vertaalt de dienst alleen tussen Spaans en Engels, maar andere talen zullen snel volgen, belooft Microsoft, de eigenaar van Skype.

Het is de eerste keer dat een geautomatiseerde vertaling van live gesprekken op zo’n grote schaal worden uitgerold. Microsoft had in mei al aangekondigd dat de vertaaldienst eraan kwam. Nu is het dus zo ver. Skype Translator kan ook gebruikt worden om geschreven teksten in een chatsessie van Skype te vertalen. Daar is er de keuze uit meer dan 40 talen.

Wie de nieuwe dienst ‘Skype Translator’ wil uitproberen, moet zich op de website van Skype registreren.

Skype-topman Gurdeep Pall schrijft op de Skype-blog dat de lancering van de nieuwe Skype-dienst ‘nog maar het begin’ is. Onze langetermijndoelstelling is om zoveel mogelijk vertalingen op zoveel mogelijk platformen aan te bieden, klinkt het.

Microsoft Research, de onderzoekspoot van Microsoft, legt zich al enige tijd toe op het ontwikkelen van zelflerende vertaalsoftware die ook gesproken zinnen de baas kan. Het bedrijf gaf eerder al opgemerkte publieke demonstraties van vertalingen tussen Engels enerzijds en Chinees, Spaans en Duits anderzijds.


Microsoft bood zijn vertaalsoftware al langer gratis aan via zijn zoekmachine Bing, vergelijkbaar met de dienst Google Translate van Google. De algoritmes achter de machinevertalingen zijn niet bekend, maar Microsoft zegt dat het gebruik maakt van ‘machine learning’ technieken, waarbij de software zichzelf verbetert naarmate er meer vertalingen gebeuren. De uitrol op Skype moet dus ook helpen om de vertalingen te verbeteren, zegt het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud