Sluiting Zwitserse vestiging weegt op Jensen

Jensen Group heeft in het derde kwartaal 47,7 miljoen euro omzet geboekt, 4,3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De eerder aangekondigde sluiting van een Zwitserse vestiging zal het bedrijfsresultaat van 2011 2,5 à 3 miljoen euro lichter maken, verwacht de specialist in industriële wassystemen.

Over de eerste negen maanden van dit jaar boekte Jensen Group een omzet die 3,7 procent lager lag dan vorig jaar. De omzet daalde van 171,4 miljoen euro naar 164,9 miljoen euro. Dat meldt de groep nabeurs in een persbericht.

De markt voor industriële wasmachines kampt al een tijd met overcapaciteit. Ook de halfjaarresultaten van Jensen wezen in die richting.

Op 24 oktober kondigde Jensen Group aan dat het zijn Zwitserse vestiging wilde sluiten en de productie zou overhevelen naar de fabriek in Denemarken. 'De overlegfase is inmiddels beëindigd', klinkt het in het persbericht. Daardoor kan de overheveling plaatsvinden.

De herstructurering zal volgens het management een negatieve impact op het bedrijfsresultaat van dit boekjaar hebben dat 2,5 à 3 miljoen euro zal bedragen.

Eind september lag het orderboek 42 procent hoger dan in een jaar eerder. 'Maar een groot deel van dit orderboek zal nog geen invloed hebben op de resultaten van 2011 maar zal pas zichtbaar zijn in 2012.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud