Smartphonegebruiker lust steeds minder apps

©Bloomberg

Smartphonegebruikers downloaden steeds minder apps. Amper 10 procent wil ervoor betalen.

Uit een studie van het consultancybureau Deloitte blijkt dat van de Britten met een smartphone 1 op 3 geen apps downloadt. Mensen die wel apps downloaden, doen dat minder dan vroeger.

Een jaar geleden downloadden smartphonegebruikers gemiddeld 2,32 apps per maand. Dat cijfers is intussen gedaald naar 1,82. Van wie apps gebruikt, geeft 9 op 10 aan dat hij nooit betaalt voor apps of content die in apps kan worden gedownload, zoals kranten, magazines en attributen voor games. De vaststellingen doen vragen rijzen over de leefbaarheid van de florerende app-industrie.

Goede apps

Maar ontwikkelaars hoeven niet te wanhopen, zegt Paul Lee van Deloitte aan de Britse zakenkrant Financial Times. Steeds meer mensen die minder vertrouwd zijn met technologie schaffen zich een smartphone aan, maar zij gebruiken hun toestel niet ten volle. De markt voor apps wordt dan ook alleen relatief kleiner. In absolute cijfers krimpt ze niet.

Een andere reden voor de daling, is het feit dat veel mensen intussen de apps die ze nodig hebben, gedownload hebben. 'Bovendien zijn er tegenwoordig veel erg goede apps. Daardoor gaan mensen minder vaak op zoek naar iets nieuws', zegt Lee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud