Soros blijft 'Tesla-believer' ondanks heisa

Soros is een believer van Musk. ©EPA

Het investeringsfonds van de Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kocht in de eerste drie maanden van dit jaar Tesla-schuldpapier.

Het zijn woelige tijden voor Elon Musk, topman van de elektrische wagenproducent Tesla. Maar sinds kort kan hij wel rekenen op de steun van George Soros, de Amerikaans-Hongaarse miljardair en filantroop. 

Het persagentschap Reuters meldt dat Soros, die zelf overhoop ligt met de rechts-populistische Hongaarse premier Viktor Orban, ingetekend heeft op schuldpapier van Tesla. Elk kwartaal moeten investeringsfondsen daar hun posities rond bekend maken. 

Schuldpapier

Het 'Soros Fund Management' kocht een belang van 35 miljoen dollar in converteerbare obligaties van Tesla. Dat is schuldpapier dat zich na verloop van tijd omzet in aandelen. De vervaldag van de obligaties ligt in maart volgend jaar. 

35 miljoen dollar
Soros & Musk
Soros kocht voor 35 miljoen dollar aan Tesla-schuldpapier.

Voor de volledigheid: Soros bezat eerder al Tesla-aandelen, maar verkocht die weer, aldus Reuters. Bovendien geeft een melding van het einde van het eerste kwartaal geen inzicht in de huidige posities van Soros. 

Productieproblemen

Toch is elk flintertje goed nieuws welkom voor Tesla. Het bedrijf ligt al even onder vuur voor aanslepende productieproblemen bij de publiekswagen Model 3. Het miste op het einde van het eerste kwartaal nipt het zelf vooruitgeschoven productiedoel van 2.500 wagens per week. 

Het eigengereide optreden van Musk, die een call met analisten afbrak over 'saaie, idiote vragen' helpt niet. De miljardair en serieel ondernemer, die wel breed applaus krijgt voor zijn prestaties met het private ruimtebedrijf SpaceX, doet duidelijk geen moeite meer om Wall Street te vriend te houden. 

Soros is dus wel Musks vriend. Het geeft mogelijk een opkikker aan het aandeel, dat dit jaar al een dollemansrit beleefde en ongeveer negen procent lager noteert. Begin juli volgt een nieuwe afspraak met de belegger, als Musk de productiecijfers van het tweede kwartaal serveert. Het bedrijf verwacht zelf dan al 5.000 wagens per week te kunnen produceren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content