Advertentie

Stakende werknemers leggen iPhone-fabriek lam

Foxconn ligt al langer onder vuur omwille van slechte arbeidsomstandigheden ©Reuters

Minstens 3.000 werknemers van een Foxconn-fabriek in centraal China, die onder meer de iPhone 5 produceert, hebben vrijdag het werk neergelegd. Dat meldt de Chinese mensenrechtenorganisatie China Labor Watch (CLW).

De werknemers zouden kwaad zijn omwille van de hoge prestatie- eisen van Apple en Foxconn. Daarbij mochten de arbeiders geen vakantie opnemen in de 'golden week', een belangrijke feestperiode in China van 30 september tot 8 oktober.

Vrijdagavond zouden de werknemers opnieuw aan het werk zijn gegaan, zo meldde een afgevaardigde van Foxconn aan Bloomberg. Maar de productie van de iPhone 5 zou wel vertraging hebben opgelopen. En dat kon op geen slechter moment komen voor Apple. De elektronicagigant heeft nog maar enkele weken geleden zijn nieuwe smartphone op de markt gelanceerd en volgens analisten kampt het bedrijf met toeleveringsproblemen.

Het is niet de eerste keer dat de Taiwanese fabrikant van iPads en iPhones onder vuur komt te liggen omwille van de slechte arbeidsomstandigheden en lage lonen in haar fabrieken. Vorige maand moesten ruim 5.000 agenten uitrukken nadat er rellen waren uitgebroken tussen 2.000 werknemers van een Foxconn-fabriek in de Chinese stad Taiyuan.

In totaal werken meer dan een miljoen mensen bij Foxconn in China. Apple zelf wou geen commentaar geven op de staking.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud