Advertentie
Advertentie

Studententeam bouwt elektrische racewagen

Studenten aan de KU Leuven hebben een elektrische racewagen gebouwd. Het ziet er uit als een echte Formule 1-wagen, maar ietwat compacter.

Studenten van de KU Leuven en Thomas More hebben een nieuwe elektrische racewagen ontwikkeld waarmee ze de komende maanden tegen andere internationale studententeams zullen racen. De eerste wedstrijd vindt plaats op 1 juli in de Ethias Arena in Hasselt.

2,6 seconden
De Umicore Nova trekt op van 0 tot 100 km/u in 6,2 seconden.

De wagen, die de naam Umicore Nova meekreeg, heeft een lengte van 2,9 meter en weegt 200 kilo. Hij haalt een snelheid van 100 km/uur in nauwelijks 2,6 seconden, evenals een topsnelheid van 117 km/uur. De batterij heeft een capaciteit van 6,9 kWh, wat voldoende is om de duurrace van 22 km in de Formula-wedstrijden uit te rijden.

De studenten werkten negen maanden aan de bouw van de elektrische racewagen en konden hiervoor beroep doen op de hulp van honderd bedrijven. De wagen wordt ook door verscheidene bedrijven gebruikt als testcase om nieuwe technologieën, die ze in de pijplijn hebben zitten, uit te proberen. Het project is voor hen ook een ideale manier om ingenieurs van de toekomst weg te kapen alvorens ze de arbeidsmarkt bereiken.

In vergelijking met de racewagen die vorig jaar ontworpen werd, is de Umicoro Nova efficiënter. Zo heeft hij een vier- in plaats van tweewielaandrijving. Omdat de elektromotoren in de wielen geplaatst werden, kon het chassis smaller gemaakt worden, hetgeen uitkwam op een gewichtsbesparing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud