Toch nog redder voor Loewe

©AFP

Er is dan toch een oplossing uit de bus gekomen voor de noodlijdende Duitse tv-producent Loewe. Het bedrijf wordt overgenomen door de investeringsmaatschappij Stargate Capital uit München.

Ruim 80 procent van de banen - 430 op 525 - blijft behouden. 'Met Stargate Capital hebben we een investeerder gevonden met een langetermijnstrategie om Loewe opnieuw op oude sterkte te brengen', zegt Loewe-voorzitter Matthias Harsch. 'Loewe kan nu eindelijk een doorstart maken.'

De overnameprijs zou minder dan 10 miljoen euro belopen. De komende jaren zijn ook enkele tientallen miljoenen euro's investeringen gepland, luidt het nog. De nieuwe eigenaar wil de activiteiten in het Duitse Kronach behouden. Het aandeel Loewe zal van de beurs verdwijnen.

Het in 1923 opgerichte Loewe vroeg afgelopen najaar faillissement aan, nadat het al lange tijd in financiële problemen had verkeerd. Het bedrijf leed mede door de stevige concurrentie uit Azië al sinds 2010 verlies en zag zijn omzet sinds 2008 steeds verder teruglopen. Begin dit jaar was een oplossing gecommuniceerd, maar de groep voornamelijk Duitse investeerders trok zich nadien terug. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud