Advertentie

Twitter houdt bij welke apps u installeert

©Photo News

Sociaal netwerk Twitter houdt voortaan bij welke apps mobiele gebruikers installeren op hun toestel. Doel: u een meer persoonlijke Twitter-ervaring bezorgen. Dat, en meer geld verdienen aan reclame, uiteraard.

Gebruikers konden het nieuws vernemen via een melding op de website van Twitter. 'Om ons te helpen een meer persoonlijke Twitter-ervaring voor u te bouwen, verzamelen we en houden we bij welke apps er zijn geïnstalleerd op uw mobiel toestel', staat er te lezen. 'Zo kunnen we u bedienen met op uw lijf geschreven content waar u mogelijk in geïnteresseerd bent.'

Het bedrijf verduidelijkt wel meteen dat het louter om een lijstje apps gaat. Inhoud van de apps of hoe vaak u ze gebruikt, daar kan Twitter niet aan. 

Het sociaal netwerk geeft zelf enkele voorbeelden van wat het met die data van plan is. Zo kan het bedrijf met meer informatie betere suggesties doen over wie u best kan volgen, kan het tweets of accounts in uw tijdlijn brengen die dicht bij uw interessesfeer liggen, of de juiste 'promoted tweets' onder uw aandacht brengen.

Vooral dat laatste zal beleggers in het Twitter-aandeel gelukkig stemmen. Het sociaal netwerk verloor al zo'n 40 procent van zijn waarde sinds de beursgang, omdat beleggers zich zorgen maken over het verdienmodel. Onlangs plakte ratingbureau S&P op de schulden van Twitter nog een 'rommel'-status, omdat er te weinig binnenkomt voor wat er buitengaat. S&P denkt dat het bedrijf pas in 2016 met een positieve cashflow zal zitten. 

Elke verdere monetizering van het sociaal platform moet dus als muziek in de oren klinken van aandeelhouders. En dat is dus wel degelijk de bedoeling. Hoe gerichter een reclameboodschap een consument bereikt, hoe meer geld een adverteerder er voor veil heeft. Daarom dat bijvoorbeeld Facebook ook al info bijhoudt over gebruikte apps. 

Daarnaast kan het belangrijk zijn om met de juiste content Twitter-gebruikers meer tijd op Twitter te laten doorbrengen. Dat 'user engagement' is ook belangrijk voor de business van het sociaal netwerk. 

Wie het niet ziet zitten dat Twitter bijhoudt wat u zoal installeert op uw mobiel toestel, kan ervoor kiezen om niet mee te doen. Instructies voor zo'n 'opt-out' staan te lezen op de website van Twitter

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud