Twitter rondt kaap van 1 miljard dollar in één kwartaal

©Monika Skolimowska/zb/dpa

Dankzij de verhoogde gebruiksvriendelijkheid is Twitter er voor het eerst in geslaagd de kaap van 1 miljard dollar omzet in één kwartaal te overschrijden.

Twitter heeft de voorbije maanden inspanningen geleverd om zijn platform nog laagdrempeliger te maken. Zo kunnen gebruikers hun favoriete thema’s beter volgen en ligt de focus meer op relevante inhoud. Twitter stelt ook alles in het werk om valse informatie van het platform te halen. Sinds eind vorig jaar kunnen gebruikers sommige antwoorden op hun tweets verbergen.

Al die maatregelen hebben ertoe geleid dat Twitter zijn gemiddeld aantal actieve gebruikers gevoelig zag stijgen. Gemiddeld kon het platform in het jongste kwartaal rekenen op 152 miljoen actieve gebruikers per dag, 26 miljoen meer dan een jaar geleden.

Tweede jaar op rij winst

De toenemende populariteit heeft zich ook vertaald in stijgende advertentie-inkomsten. Daardoor steeg de omzet met 11 procent naar 1,01 miljard dollar. Over heel 2019 realiseerde Twitter een omzet van 3,5 miljard dollar. Onder de streep bleef een jaarwinst van 1,5 miljard dollar over. Daarmee boekt Twitter voor het tweede jaar op rij een nettowinst na twaalf verliesjaren. 

1,5 miljard
Nettowinst
Twitter behaalde in 2019 een nettowinst van 1,5 miljard dollar.

In 2020 wil Twitter 20 procent meer investeren, onder meer in extra personeel en een nieuw datacenter. De verwachtingen zijn opnieuw hoog. Het is nog niet duidelijk hoe Twitter gaat inspelen op bijvoorbeeld de Olympische Spelen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Twitter noemt dit soort grote evenementen vaak een kans om extra advertentie-inkomsten en gebruikers binnen te halen. Maar het bedrijf besloot vorig jaar politieke advertenties in de ban te doen. Bij Facebook is dat niet het geval.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud