Uber krijgt ook op tweede beursdag klappen

Uber noteert sinds vrijdag op de New York Stock Exchange. ©REUTERS

De mobiliteitsgigant Uber presteert op zijn tweede beursdag opnieuw slecht. De marktwaarde van het bedrijf schommelt nu rond 62 miljard dollar.

Uber, dat vrijdagmiddag voor de grootste beursgang sinds die van Alibaba in 2014 tekende, kent totnogtoe een beroerde beurscarrière. 

Het aandeel is maandagavond teruggezakt tot net boven de 37 dollar per aandeel (37,10 dollar). Het aandeel trok naar de beurs aan 45 dollar per aandeel, en verloor zo op amper twee dagen al bijna achttien procent aan beurswaarde. 

Handelsoorlog

Uber trok bovendien al met teruggeschroefde verwachtingen naar de beursvloer. De vastgelegde introductieprijs, van 45 dollar per aandeel, bevond zich eerder aan de onderkant van het prijsvork van 44 à 50 dollar dat Uber aanvankelijk naar voren schoof.

De waardering gekoppeld aan dat prijsvork, van 80 à 90 miljard dollar, lag ook al een pak lager dan de initiële waardering van 100 à 120 miljard dollar die zakenbanken eerder dit voorjaar op het oog hadden. Uber is nu, aan de slotkoers maandagavond, bijna 62 miljard dollar waard. 

Het mobiliteitsbedrijf is de dupe van de escalerende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Die trekt de sterindex Dow Jones maandag 2,4 procent lager. Maar ook het teleurstellende beursdebuut van concurrent Lyft, dat sinds zijn eigen introductie eind maart al een derde van zijn waarde verloor, speelt een rol. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud