Uber raakt ook financieel directeur kwijt

©REUTERS

Uber's financieel directeur, Gautam Gupta, verlaat het bedrijf. Volgens de taxidienst heeft het niets te maken met zijn tegenvallende kwartaalcijfers.

Al sinds 2015, heeft Uber geen CFO meer. Gupta stond onder de toen vertrekkende CFO en nam het roer over, welliswaar zonder de CFO-titel. Het vertrek zorgt ervoor dat Uber niet alleen op zoek moet naar een nieuwe rechterhand voor de omstreden CEO Travis Kalanick, maar ook naar een financieel directeur. Eerder deze week vertrok Ubers hoofd van de afdeling zelfrijdende auto's. 

De taxidienst draaide in het eerste kwartaal een verlies van 708 miljoen dollar en slaagt er dus nog steeds niet in om de gigantische kosten de kop in te drukken. De drie maanden voordien maakte het bedrijf 991 miljoen dollar verlies, genoeg reden voor Uber om in de toelichting op de kwartaalcijfers zeer tevreden taal uit te slaan. 

Uber haalde in het eerste kwartaal een omzet van 3,4 miljard dollar, een toename van 18 procent tegenover het kwartaal voordien. Het bedrijf slaagde er ook in 9 procent meer ritten te maken.

De techstart-up heeft de grootste waardering ooit van 68 miljard dollar. Sinds april is het begonnen met informatie te geven over de financiële resultaten, omdat het een beursgang overweegt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud