Advertentie

Vers geld voor Leuvense beeldschermenbouwer

AR-headsets zoals de Hololens van Microsoft zullen afhankelijk zijn van een klein, maar helder beeldscherm. ©REUTERS

Micledi Microdisplays, een spin-off van het onderzoekscentrum Imec, haalt 7 miljoen euro op voor de commercialisatie van uiterst kleine beeldschermen.

Dragen we in de toekomst allemaal augmentedrealitybrillen, brillen waarbij een laagje extra digitale informatie over de wereld gelegd wordt? Een cruciale factor wordt of die brillen klein, licht en gemakkelijk te dragen zijn, en toch beschikken over een batterij met lange levensduur en dat alles aan een betaalbare prijs. Een belangrijke schakel in dat alles wordt het beeldscherm voor de bril. Dat moet klein, maar helder zijn.

Het is een missie waar het Leuvense Micledi Microdisplays, een spin-off van het onderzoekscentrum Imec, zich op toegelegd heeft. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Soeren Steudel en Alexander Mityashin, twee Imec-onderzoekers, en heeft met Sean Lord een veteraan uit de chipindustrie aan het hoofd. Micledi Microdisplays ontwikkelt zogenaamde microLED displays: extra kleine, maar extra heldere beeldschermen die de toekomstige AR-brillen mogelijk moeten maken.

Micledi Microdisplays maakt microLED displays, extra kleine, maar extra heldere beeldschermen die toekomstige AR-brillen mogelijk moeten maken.

Het bedrijf haalt nu, voor de tweede keer in amper twee jaar, vers geld op. Het gaat om 7 miljoen euro van onder meer het federale investeringsfonds FPIM en het KBC Focus Fund, een fonds van de grootbank KBC Securities dat zich toelegt op chip- en nanotechnologie. Vorig jaar in januari wist het bedrijf ook al het groeifonds imec.xpand en het Vlaamse investeringsfonds PMV te verleiden in een ronde van 4,5 miljoen euro.

Met het geld wil Micledi Microdisplays de stap zetten van ontwikkeling in een pilootproject naar effectief productdesign en industriƫle productie. Voor de massaproductie is het nu al op zoek naar partners.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud