Videobelbedrijf Zoom koopt beveiligingsexpertise in

Zelfs in de Amerikaanse Senaat wordt Zoom veel gebruikt. ©EPA

Het fel gehypete Zoom neemt het bedrijf Keybase over. Dat is gespecialiseerd in de versleuteling van bestanden.

Sinds de start van de coronacrisis veroverde het Amerikaanse videobelbedrijf Zoom zijn plaats in de spotlights. Maar met de aandacht kwam ook de bezorgdheid over de veiligheid van het product. Het bedrijf probeert die nu te counteren met de overname van het amper zes jaar oude Keybase. 

Dat bedrijf bouwt encryptietools. 'End-to-end'-encryptie staat voor de versleuteling van bestanden over het hele traject dat die afleggen, zodat ze veilig uitgewisseld kunnen worden en dat je er zonder problemen samen aan kan werken. 

44 miljard
Waardering
Zoom is op de beurs 44 miljard dollar waard.

Keybase belandt bij Zoom op het moment dat dat bedrijf veel kritiek oogst op zijn beveiliging. De voorbije maand stapelden de beveiligingsfouten zich op in het platform, dat dagelijks 300 miljoen videoparticipanten trekt. 

Het bedrijf engageerde zich om die fouten en lekken te dichten met een 90 dagenoffensief. De overname van Keybase past daarin. Medestichter Max Krohn komt aan het hoofd te staan van het team van beveiligingsingenieurs bij Zoom en zal direct aan CEO Eric Yuang rapporteren. 

Beleggers reageren euforisch op het nieuws. Het aandeel van Zoom koerst zo'n 6 procent hoger. Zoom trok vorig jaar in april naar de beurs als nieuwe Nasdaq-chouchou met een entreewaardering van 16 miljard dollar. Die is dankzij de coronacrisis al lang achterhaald. Zoom is nu 44 miljard dollar waard. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud