Advertentie
Advertentie

Voortaan ook Tweets in Google-zoekresultaat

©REUTERS

De internetreuzen Google en Twitter slaan de handen in elkaar. Sinds gisteren worden ook tweets meegenomen in de zoekresultaten die Google je serveert, althans voor Amerikaanse gebruikers. Binnenkort wordt de dienst ook uitgerold buiten de VS.

De samenwerking werd aangekondigd op de blogs van Google en Twitter. Wie Google voortaan een zoekopdracht geeft, krijgt ook resultaten uit de gigantische 'firehose' van zo'n half miljard tweets die Twitter dagelijks uitspuwt. Zoek je bijvoorbeeld op NASA of Taylor Swift, dan krijg je relevante tweets over of van het gezochte onderwerp.  Je kan ook op 'hashtags' zoeken zoals #madmenfinale of #cobw.

Het is niet de eerste keer dat Google en Twitter elkaar besnuffelen. Zo'n vier jaar geleden werd al geëxperimenteerd met tweets in zoekresultaten, maar de samenwerking werd om onbekende redenen stopgezet. Google probeerde vervolgens om zijn eigen sociaal netwerk, Google Plus, uit te bouwen. Maar de zoekreus slaagde er maar niet in om Google Plus uit te bouwen tot een alternatief voor Facebook of Twitter. Volgens geruchten zou Google binnenkort een nieuw fotodeelplatform lanceren naast Google Plus, waarmee het de facto aan zou geven dat Google Plus een fiasco is.

Twitter van zijn heeft het vandaag ook niet onder de markt. Toen vorige maand de slechter dan verwachte kwartaalcijfers vroegtijdig uitlekten, verloor het aandeel een vijfde van zijn marktwaarde. Vandaag lijkt het er dus op dat de twee elkaar vinden in een alliantie tegen het almachtige Facebook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud