Vouwtelefoon Samsung valt nog niet in de plooi

©EPA

De eerste recensies voor de Galaxy Fold, de opvouwbare telefoon van Samsung, zijn niet bemoedigend voor de Zuid-Koreaanse elektronicareus. Er worden veel problemen met het vouwscherm gemeld.

De Fold is een smartphone met een groot scherm dat in twee helften verdeeld is en dat je kan dichtklappen zoals een schriftje. Het is het eerste toestel dat op grote schaal met zo’n plooischerm wordt geproduceerd. Daarnaast beschikt het ook over een klassiek scherm aan de buitenkant van het toestel.

Verschillende reviewers melden dat ze al te maken hadden met mankementen aan het toestel, dat eind april in de VS zal worden verkocht voor 1.980 dollar (1.750 euro). Het aandeel van Samsung  verloor donderdag ruim 3 procent op de beurs van Seoel.

Vingernagels

Sommigen stelden al na enkele dagen vast dat de linkerhelft van het scherm op zwart ging, niet veel later gevolgd door de rechterhelft. Anderen kregen te maken met flikkerende beelden en een verlies aan resolutie. Ook zijn er meldingen van blijvende sporen wanneer het scherm met een vingernagel werd aangeraakt.

©AFP

Samsung verspreidde ook een mail naar journalisten waarin gevraagd werd een beschermende laag die op het scherm kleeft, niet te verwijderen. Op de verpakking werd dat niet vermeld. Sommige recensenten hadden het plastic laagje verwijderd, waarna hun scherm schade opliep.

1.980
Galaxay Fold
De Galaxy Fold van Samsung wordt vanaf eind april in de VS verkocht voor 1.980 dollar (1.750 euro).

De meeste smartphones en tablets worden verkocht met zo’n beschermende transparante laag, maar doorgaans kan die zonder problemen verwijderd worden. Samsung zegt nu dat het zijn klanten duidelijk zal inlichten dat het laagje niet verwijderd mag worden.

Ontvlambaar

Hier en daar wordt al de vergelijking gemaakt met het fiasco van de Note 7, de Samsung-smartphone die kort na de lancering van de markt werd gehaald omdat de batterij nogal licht ontvlambaar bleek. Het zadelde Samsung op met een enorme reputatieschade.

Twee analisten van Bloomberg schrijven dat Samsung er misschien goed aan doet de lancering van de Fold uit te stellen om een gelijkaardige blamage te vermijden. ‘Bovendien zou de impact op de winst minimaal zijn, aangezien er voor dit jaar maar een verkoop van 1 miljoen stuks verwacht wordt.'

De Zuid-Koreaanse technologiegigant lijkt daar voorlopig niet aan te denken. Volgens het bedrijf zouden sommige journalisten een niet-definitieve versie van het apparaat gekregen hebben. De software daarvan zou nog niet op punt hebben gestaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud