Waals softwarebedrijf Odoo trekt investering van 90 miljoen dollar aan

Fabien Pinckaers van Odoo. ©Debby Termonia

Het Amerikaans durfkapitaalfonds Summit Partners telt, samen met het management en het Waals investeringsfonds SRIW, 90 miljoen dollar neer voor een belang in het Waalse Odoo.

Het Waalse softwarebedrijf Odoo kondigt vandaag een shake-up in zijn aandeelhouderschap aan. 

Het Amerikaanse durfkapitaalfonds Summit Partners stapt in. Het telt voor een minderheidsbelang 90 miljoen dollar - ofwel 81 miljoen euro - neer. Het doet dat samen met het huidige management, het Waalse investeringsfonds SRIW en Noshaq (ex-Meusinvest).

ERP

De investering betekent niet dat het bedrijf vers kapitaal aantrekt. Het bedrijf haalde in zijn hele geschiedenis maar grofweg tien miljoen euro op en daar blijft het ook bij, stelt CEO Fabien Pinckaers. Deze operatie waardeert Odoo op 400 miljoen euro, aldus L'Echo.

Odoo focuste van origine op ERP-software (enterprise resource planning). Dat is software waarmee bedrijven hun logistieke keten plannen en optimaliseren. Sinds 2015 gaat Odoo verder dan dat, met ook tools voor onder meer marketing, hr en e-commerce. 

Het bedrijf biedt zijn software aan via een open-sourcemodel (Odoo Community) en koppelt daar een resem extra applicaties aan (Odoo Enterprise). Ook leden uit de Odoo-community kunnen apps ontwikkelen: er zijn zo al 16.000 applicaties beschikbaar. Wereldwijd gebruiken 4,5 miljoen mensen de software van Odoo. 

Louvain-la-Neuve

Het Waalse bedrijf groeide de afgelopen jaren als kool. Het claimt dat het de voorbije tien jaar de omzet telkens met 50 procent zag groeien. In 2018 bedroeg de omzet 24 miljoen euro. Wereldwijd werken 750 mensen voor Odoo, in kantoren in België (Grand-Rosière), de VS (San Francisco en New York), India (Gujarat), Hongkong en Dubai.

Dit jaar rekruteerde het bedrijf 300 personeelsleden. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf nog aan een nieuwe campus van 15.000 vierkante meter te bouwen in het wetenschapspark van Louvain-la-Neuve. De universiteit daar is de alma mater van CEO Fabien Pinckaers.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud