YouTube lanceert kinderversie in België

©ANP

Met 'YouTube Kids' hoopt Google kinderen al op jonge leeftijd in zijn ‘ecosysteem’ te trekken. De app biedt onder meer inhoud van Studio 100 en Ketnet aan.

YouTube Kids werd vier jaar geleden in de VS gelanceerd en bestaat al in tientallen andere landen, maar pas vanaf vandaag ook in België.

De app biedt volgens de videodienst van Google 'gezinsvriendelijke content' met kanalen en afspeellijsten in vier categorieën: shows, muziek, leren en ontdekken.

Ouders kunnen in de app waken over het kijkgedrag van hun kinderen, door in te stellen welke filmpjes ze mogen zien en hoelang ze de app mogen gebruiken. In de modus 'goedgekeurde content' van de app kunnen ouders elke video of ieder kanaal selecteren, waaronder de bekende kinderfiguren van Studio 100 en inhoud van de VRT-jeugdzender Ketnet.

YouTube is een gratis app met advertenties, die op voorhand inhoudelijk zijn gescreend. Zo wordt er geen reclame getoond voor voeding, dranken of videogames en passeren er geen klikbare advertenties. Wie geen advertenties wil, kan een YouTube Premium-abonnement nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud