Belgische krijgt toppromotie bij Telenet-moeder

Inge Smidts werkte lange tijd voor Telenet. ©BELGA

Inge Smidts, de Belgische marketingdirecteur van Telenet-moeder Liberty Global, heeft een topjob beet.

Inge Smidts wordt binnenkort CEO van het Britse telecombedrijf Cable & Wireless Communications (C&W), liet het bedrijf gisterenavond weten.

Smidts was lange tijd hoofd consumentenmarketing bij de Mechesle kabel- en mediagroep Telenet. Ze was de eindverantwoordelijke van de King & Kong-campagne, die Telenet vanuit het niets op de kaart zette in de mobiele markt.

In 2015 plukte hoofdaandeelhouder Liberty Global haar weg om chief marketing officer te worden bij het kabelimperium van eigenaar John Malone. Bij Liberty kreeg ze de opdracht om de ‘stem van de klant’ te vertalen naar relevante commerciële aanbiedingen.

Latijns-Amerika

Nu verhuist Smidts naar Latijns-Amerika, waar C&W hoofdzakelijk actief is. Liberty Global nam C&W vorig jaar over, maar besliste snel om het bedrijf samen te voegen met zijn Latijns-Amerikaanse tak, die Liberty Global binnenkort afsplitst.

Smidts vervangt bij C&W John Reid, die eerder aankondigde dat hij begin 2018 opstapt als CEO. C&W telt 7.200 werknemers en draait een jaaromzet van 2,4 miljard dollar (2 miljard euro).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content