Miljardenovername in Amerikaanse telecomsector

CenturyLink neemt Level 3 over. ©REUTERS

Het Amerikaanse telecombedrijf CenturyLink neemt voor 34 miljard dollar (31 miljard euro) zijn sectorgenoot Level 3 over. Level 3 ziet erop toe dat uw Netflix-aflevering voldoende snel laadt.

In de Amerikaanse telecomsector gaat de consolidatie rustig haar gangetje. De nieuwe miljardendeal komt op het conto van CenturyLink, een bedrijf uit Louisiana. CenturyLink biedt vooral telecomdiensten aan bedrijven, het puurt daar twee derde van zijn omzet uit. 

De overnameprooi is Level 3, dat zich specialiseert in het leveren van specifieke breedbandverbindingen aan bedrijven. Techgiganten zoals Netflix, Google en Apple maken er gebruik van.

Level 3 biedt opslagruimte en specifieke internetroutes om de inhoud - zoals uw Netflix-aflevering - zo snel mogelijk tot bij u te krijgen. Voor Netflix is het cruciaal dat er zo min mogelijk haperingen zijn bij het laden van uw film of serie. 

De biedprijs bedraagt 66,50 dollar per aandeel, een premier van 42 procent boven op de aandelenkoers. Het is een van de duurste telecomdeals dit jaar. Beleggers lijken niet te vinden voor de deal: het aandeel van  CenturyLink gaat onderuit omdat enkele analisten denken dat de overname te duur betaald is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content