Nieuwe mobiele operator haakt af

Jo Van Gorp is de man achter Broadband Belgium. Hij wou in zestien grootstedelijke gebieden in België een nieuw draadloos netwerk uitrollen. ©doc

Broadband Belgium wou in ons land een nieuw draadloos netwerk uitrollen. Maar het bedrijf ziet nu af van zijn 5G-licentie.

Broadband Belgium nam begin vorig jaar de gebruiksrechten voor twee frequentiebanden (3,5 en 10,5 GHz) over van b.lite en Mac Telecom. Kort daarop verlengde telecomwaakhond BIPT de rechten met vijf jaar tot in 2024.

De 3,5 GHz-frequentieband is door Europa aangeduid als de belangrijkste frequentieband om 5G te lanceren. 5G, de opvolger van 4G, maakt dat data mobiel nog een pak sneller kunnen worden doorgestuurd.

Het BIPT was blij met de komst van een nieuwe speler in het 5G-spectrum. Broadband Belgium gaf in maart te kennen een nieuw draadloos netwerk uit te rollen in zestien grootstedelijke gebieden in ons land. Op die manier wou het aan bedrijven snelle mobiele breedbanddiensten aanbieden.

Maar om ongekende redenen ziet Broadband Belgium nu af van die plannen. Het bedrijf heeft zijn gebruiksrechten voor de 3,5 GHz-band teruggegeven aan de telecomregulator. Eerder had Broadband Belgium ook al de 10 GHz-rechten teruggegeven.

Broadband Belgium wordt geleid door Jo Van Gorp, die al 25 jaar actief is in de telecomwereld. Hij begon zijn carrière bij BT en werkte nadien onder meer bij Verizon, Level 3, Telenet en Right Brain Interface. Van Gorp was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content