Proximus lanceert ongelimiteerde data, maar verhoogt prijzen

Proximus-CEO Dominique Leroy gaat de strijd aan met Orange Belgium. ©BELGA

Vanaf 1 november zullen klanten van de telecomoperator Proximus voor het eerst kunnen kiezen voor een abonnement met ongelimiteerde mobiele data. Maar er komt ook een prijsverhoging.

Als tweede telecomoperator in dit land biedt Proximus  zijn klanten voortaan de optie om een abonnement te kiezen met ongelimiteerde mobiele data. 

Klanten die nu al het Mobilus L-abonnement hebben, zullen vanaf morgen overgeschakeld worden naar Mobilus XL Unlimited. Zij zullen voortaan kunnen genieten van een onbeperkt aantal gigabyte aan mobiele data, in plaats van de tien gigabyte tot nog toe. Het prijskaartje van zo'n Mobilus XL Unlimited-pakket is 42,99 euro per maand. Ook voor zakelijke klanten komt de optie erbij, met Bizz Mobile XL Unlimited, voor 49 euro per maand. 

20 gigabyte
Limiet
'Ongelimiteerd' is zelden echt ongelimiteerd. Je kan 20 gigabyte surfen tegen 4G-snelheid, daarna beland je op smalband.

In februari lanceerde prijsbreker Orange Belgium al een optie om ongelimiteerde data te hebben. Voor 40 euro per maand kunnen klanten daar ongelimiteerd bellen, sms'en en data verbruiken. De lancering van dat aanbod joeg het dataverbruik bij de gemiddelde klant van Orange Belgium de hoogte in: eind september bedroeg de stijging jaar op jaar 73 procent (2,9 gigabyte). 

Hogere prijzen

Bij ongelimiteerde databundels zit wel vaak een addertje onder het gras. Zo kan je bij Orange Belgium alleen de eerste 20 gigabyte surfen tegen 4G-snelheid, daarna belandt de klant op een veel tragere snelheid. Proximus volgt die werkwijze en biedt ook alleen de eerste 20 gigabyte aan volle snelheid aan. 

Zoals wel vaker koppelt Proximus goed nieuws aan slecht nieuws. De telecomoperator Proximus kondigt aan dat hij de prijzen van zijn bundels (Tuttimus en Familus) vanaf 1 januari met 2 euro verhoogt. Proximus zegt dat die verhoging nodig is om te kunnen investeren in de uitrol van het supersnelle glasvezelnetwerk. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud