Telenet opgenomen in duurzaamheidsindex

Telenet-CEO Duco Sickinghe

Telenet is als enige Belgische bedrijf opgenomen in de geactualiseerde versie van de Dow Jones Sustainability World Index, de index voor duurzaamheid bij beursgenoteerde bedrijven. Dat opent de weg voor investeringen door 'duurzame' fondsen.

Het kabelbedrijf is heel fier met de opname in de index. 'Dit komt twee jaar sneller dan verwacht', zegt CEO Duco Sickinghe. Naar eigen zeggen is Telenet het enige Belgische bedrijf én de enige kabelmaatschappij ter wereld die door de strenge audit geraakte. Vorig jaar slaagde Telenet er niet in de index te halen.

Dow Jones kijkt naar een hele reeks criteria, gaande van het profiel van de leveranciers over de CO2-uitstoot tot de communicatie met de klant.

Volgens Vincent Bruyneel, verantwoordelijke voor investor relations bij Telenet, is de vermelding in de index goed nieuws. 'We komen daarmee in aanmerking voor fondsen die enkel in duurzame bedrijven mogen investeren.' Een onmiddellijke koersstijging moet niet verwacht worden. 'Dit zal eerder een effect hebben op de langere termijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud