Advertentie

Telenet verhuist 300 technici naar nieuw dienstenbedrijf

Telenet splitst zijn technici af in een nieuw bedrijf. ©BELGA

Telenet gaat in zee met het Franse IT-dienstenbedrijf Solutions 30. De twee bedrijven willen een graantje meepikken van het groeiende internet der dingen.

In de marge van zwakke kwartaalresultaten laat Telenet  weten dat het een joint venture opricht samen met het Franse Solutions 30. 

Het nieuwe bedrijf specialiseert zich in technische ondersteuning voor allerlei soorten digitale oplossingen, zowel voor de residentiĆ«le als professionele markt. Telenet verhuist zijn 300 technici, die nu in huis komen als er problemen zijn met de decoder of het netwerk, naar dat nieuwe bedrijf. 

Internet der dingen

Samen met Solutions 30 wil Telenet zo een graantje meepikken van het internet der dingen. 'Er komen nu verschillende mensen in huis, voor de reparatie of installatie van respectievelijk je decoder, beveiligingssysteem of slim koffietoestel', legt Telenet-woordvoerdster Isabelle Geeraerts uit. 

De nieuwe joint venture maakt zich sterk dat het voor al die diensten een en dezelfde persoon kan sturen. Het zou betekenen dat de persoon die je Telenet-decoder komt installeren ook naar je beveiligingssysteem kan kijken. Het nieuwe bedrijf gaat zo ook voor andere klanten werken. 

Nieuwe structuur

In de nieuwe structuur neemt Telenet een belang van 30 procent. Het nieuwe bedrijf zal een omzet hebben van 100 miljoen euro en 1.000 werknemers tellen. Telenet levert 300 technici. Die blijven onder hetzelfde management werken en tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden. Er zullen geen ontslagen vallen, beklemtoont Telenet. 

Volgens VTM Nieuws legden de 300 technici na de aankondiging het werk neer. Telenet ontkent. 'Er hebben zich wel dertig tot veertig mensen verzameld.' Telenet zegt voorbereid te zijn op die onrust en is bereid vragen te beantwoorden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud