Telenet verhuist hoofdkantoor naar Mechelen

't Is zover: John Porter keert met zijn troepen terug naar Mechelen.

De telecomoperator Telenet verlaat eind dit jaar zijn hoofdkantoor in Woluwe. Mechelen wordt weer de belangrijkste vestiging van de groep.

De Neerveldstraat in Woluwe is niet langer de hoofdzetel van Telenet. De huur van het gebouw, dat een erfenis is van de overname van de mobiele operator BASE in 2016, loopt eind dit jaar af en kon niet aan dezelfde voorwaarden verlengd worden. Er zijn geen plannen om nieuwe gebouwen in Brussel te zoeken, klinkt het.

Telenet valt voor zijn maatschappelijke zetel terug op zijn historische locatie in Mechelen. De belangrijkste activiteiten zijn daar, net als het grootste aantal medewerkers. Toch is het manoeuvre opmerkelijk. De gebouwen in Woluwe waren geen langetermijnoplossing, maar Telenet had in 2018 nog te kennen gegeven op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdzetel in Brussel.

De telecomoperator claimt dat de coronacrisis en het vele thuiswerk het nodig maakt de locaties anders te bekijken. Een hoofdzetel in Brussel was voor Telenet wel een welkom signaal om zich te manifesteren als nationale operator. Telenet greep eerder naast de Waalse kabelaar VOO. 

Telenet countert. 'Met BASE zijn we prominent aanwezig in heel Belgiƫ. We blijven investeren in ons vaste netwerk in twee derde van Brussel en in een deel van de provincie Henegouwen, en in sterke campagnes om nieuwe klanten in deze regio aan te trekken. Telenet heeft ook nog 39 BASE-winkels in Brussel en Walloniƫ en zeven Telenet-winkels in Brussel.'

Naast Mechelen stelt Telenet ook werknemers tewerk in gebouwen in Zaventem, Gent, Izegem en Herentals.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud