Base-netwerk in vijf gemeenten hersteld

De telecomoperator Base heeft het netwerk in vijf gemeenten kunnen herstellen. Het netwerk lag door de brand in de RTBF-zendmast plat.

Base heeft het netwerk in vijf gemeenten kunnen herstellen door een 'rerouting' uit te voeren. Hierdoor zijn de Base-klanten in Ottignies-Louvain-La-Neuve, Woutersbrakel, Eigenbrakel, Terhulpen en Sint-Joris-Weert opnieuw bereikbaar.

Bovendien kregen de Base-technici omstreeks 17 uur toegang tot de RTBF-site waar de brand zondagochtend is uitgebroken. Door de brand in een zendmast van de Franstalige openbare omroep lag het Base-netwerk tussen Tervuren en Louvain-la-Neuve helemaal plat. De panne trof de Base-klanten in 17 gemeenten.

Bockaert kleeft geen timing op de herstelling. 'Onze technici kregen nog maar net toegang tot de site, zodat de concrete impact van de brand nu pas duidelijk wordt. Maandagnamiddag konden we al vijf antennes herstellen door een alternatieve routing, deze nacht worden er op die manier nog zeven extra hersteld', besluit Bockaert, die hoopt dat het probleem de komende uren en dagen wordt opgelost. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud