Belegger smaakt Ziggo-cijfers niet

Ziggo trok op 21 maart vorig jaar tegen 18,5 euro naar de Amsterdamse beurs (foto: HH)

Op de Amsterdamse beurs is het beleggersenthousiasme voor Ziggo, zeg maar het Nederlandse Telenet, serieus bekoeld na niet erg overtuigende cijfers.

Ziggo noteert in Amsterdam 2,7 procent lager op 22,25 euro. Dat is nog steeds comfortabel boven de intekenprijs van maart 2012 - 18,5 euro - maar wel bijna een vijfde onder de recordkoers van 27,50 euro uit oktober.

Beleggers twijfelen al een tijdje aan het groeiprofiel van de Nederlandse kabel- en telecomoperator en de vierdekwartaalcijfers waren niet van aard om de belegger te sussen. De omzetgroei kwam uit op 1,4 procent, terwijl analisten op 3,6 procent rekenden. Dit vooral als gevolg voor de steeds scherpere terugval in vaste telefonie (-9%) en de aangescherpte concurrentie van ex-monopolist KPN, die op de lang verwaarloosde thuismarkt weer marktaandeel wil terug winnen.

Maar opvallend was vooral de onverwachte terugval bij de digitale televisie, die 28.000 minder abonnees telde. Dat is volgens analisten een signaal dat de erg sombere Nederlandse consument ook op die tot voor kort recessiebestendig geachte besteding begint te beknibbelen.

Toch vinden analisten Ziggo als 'cashmachine' weer stilaan een koopje. 'We verwachten dat Ziggo over de periode 2013-2016 zo'n 10 euro per aandeel zal uitkeren aan de aandeelhouders en de groep heeft nog altijd een concurrentieel voordeel', stipt ING-analist Emmanuel Carlier aan. En het aandeel heeft ook een mild speculatief tintje: 'Mogelijk komt Ziggo in het vizier van Liberty Global, nu het bod van de Amerikanen op Telenet mislukt is'.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud